سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کفرنبل و خان شیخون در سوریه کجا هستند و چگونه سقوط کردند؟

کفرنبل و خان شیخون در سوریه کجا هستند و چگونه سقوط کردند؟

اگر مسلحین بتوانند استقرار خود را بر این شهر 70 هزار نفری و ارتفاعات اطراف آن تثبیت کنند، انتظار می رود هدف بعدی آنها تصرف مرکز استان - شهر حماة - باشد. کفر نبل، در سال 1398 توسط ارتش سوریه آزاد شده بود.

اشغال این شهر به فاصله تنها چند ساعت بعد از تصرف شهر بزرگ حلب نشان می دهد تروریست ها از عقبه تجهیزاتی قدرتمندی برخوردارند و به علاوه نیروی انسانی مناسبی در اختیار دارند. ضمن آن که سقوط حلب، به شدت روحیه آنها را تقویت کرده است.

هر چند تصرف دمشق و سرنگونی حکومت اسد هدف اصلی گروه های تروریستی است اما به نظر می رسد طراحان خارجی حملات اخیر، ماموریت مهم دیگری نیز برای تحریرالشام و ارتش آزاد سوریه تدارک دیده اند و آن رسیدن به مرزهای سوریه با لبنان است.

سوریه و لبنان، 375 کیلومتر مرز مشترک دارند و اگر تروریست ها بتوانند کنترل تمام با بخش زیادی از این مرز طولانی را در اختیار داشته باشند، هم می توانند روند انتقال سلاح از سوریه به حزب الله لبنان را متوقف کنند و هم با عبور گاه و بیگاه از مرز، به نیروهای حزب الله حمله کنند. این یک تحلیل نیست و ابومحمد الجولانی، در سال 2015 در گفت و گو با الجزیره به صراحت گفته بود که هدف او علاوه بر درگیری با رژیم اسد، جنگ با حزب الله لبنان نیز هست.

هر چند خبری از میزان آمادگی ارتش سوریه و هم پیمانانش برای دفاع از حماة در دست نیست ولی بررسی نقشه نشان می دهد که فاصله بین ادلب و حلب تقریباً با فاصله کفرنبل یا حماة یکی است و همان طور که نیروهای معارض توانستند در فاصله 3 روز بعد از حمله وارد حلب شوند، اینجا نیز چنین چیزی لااقل از نظر بعد مسافت قابل تصور است مگر این که استحکامات دفاعی ارتش در این مسیر بازدارندگی کافی داشته باشد یا این که ارتش بتواند بخش عمده ای از توان تروریست ها را در جنگ حلب معطوف خود کند و آنها را از پیشروی به سمت حماة بازدارد.

حماة چهارمین شهر بزرگ سوریه است و تنها 210 کیلومتر با دمشق، پایتخت سوریه فاصله دارد.

خبر جدید: خان شیخون هم سقوط کرد

شهر خان شیخون در میانه راه کفر نبل و حماة نیز به دست نیروهای تروریست افتاد. این شهر در جنگ داخلی دهه گذشته سوریه، چندین بار بین ارتش سوریه و جبهه النصره دست به دست شده و نهایتاً در سال 2019 آزاد شده بود. خان شیخون حدود 60 هزار نفر جمعیت دارد. با توجه به فاصله زمانی اندک بین سقوط کفرنبل و ورود مهاجمین به خان شیخون، می توان دریافت که در طول مسیر ، مقاومت خاصی صورت نگرفته و تروریست ها سوار بر خودرو، از طریق اتوبان خود را به این شهر رسانده اند و اینک در نیمه راه حماة قرار دارند. سرعت پیشروی ها عجیب و فقدان مقاومت عجیب تر است.